Haşhaşlı Kek

Haşhaşlı Kek - Malzemesi:

3    yumurta
1    su bardağı toz şeker
1    su bardağı sıvı yağ
1    su bardağı süt
1    su bardağı irmik
1    su bardağı haşhaş
1,5 su bardağı un
1    paket baking powder
1    paket vanilya

Üzerine:

1/2  su bardağı şeker
1/2  su bardağı su

Haşhaşlı Kek - Yapılışı:

Çırma kabında yumurta ve şekeri bir güzelce çırptıktan sonra diğer haşhaşlı kek malzemelerini ( süt, yağ, haşhaş, irmik, şeker, baking powder ve vanilya karıştırılmış un) ilave ederek bir hamur elde ediyoruz.
Yağlanmış  orta büyüklükte bir fırın tepsisine bu hamurumuzu döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dk. pişiriyoruz.
Haşhaşlı kekimizi fırından çıkardıktan sonra üzerine önceden hazırlayıp soğutmuş olduğumuz şurubu bir kepçe yardımıyla eşit şekilde  döküyoruz (*kekimiz soğuk - şurubu sıcak da olabilir.)
En son olarak soğumuş haşhaşlı  kekimizin üzerine krem şanti sürüyoruz. Bir süre dinlendirdikten sonra istediğimiz şekilde dilimlediğimiz haşhaşlı kekimiz servise hazır.

Afiyet olsun !!!

0 Comments

Follow Me On Instagram