Supangle

Supangle Malzemesi:

1 litre süt
275 gr şeker (1 bardaktan biraz fazla şeker)
60 gr un.
15 gr kakao
120 bitter çikolata
1 paket vanilya şekeri

Supangle Yapılışı:

Pastanelerde yediğiniz supangle nasıl yapılıyor merak ettniz mi?

Aşağıdaki bu lezzeti bulmak isteyenler için vazgeçilmez bir tarifimiz var...

Bir tencerede un, şeker ve kakaoyu güzelce karıştırıyouz. Üzerine sıcak sütü supanglemize azar azar ilave ediyoruz bu arada topaklanmaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmiyoruz. Bu karışımı 10 dakika kadar pişiriyoruz. Ateşten alınca içine bitter çikolata ve bir paket vanilya şekeri ilave ediyoruz.
Bir süre soğuması için bekledikten sonra boza kıvamını alıncaya kadar supanglemizi iyice çırpıyoruz.
Kuplara koyduğumuz süpanglemizin üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı yada çikolata ile süsleyip supanlemizi servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun!

0 Comments

Follow Me On Instagram