Sütlaç

sütllaç

Sütlaç Malzemesi:

1    lt. süt
2    bardak toz şeker
1,5 bardak pirinç
1 paket vanilya
isteğe bağlı 1 kaşık pirinç unu.- 1 yumurta


Sütlaç Yapılışı:

Pirinçleri ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra bir tencerede üzerini 4 parmak kadar geçecek şekilde su koyup pirinçler yumuşayıp uzayıncaya kadar kaynatıyoruz.
Kalan suyu süzüp üzerine 1 lt sütü ilave ederek sütlacımızı pişirmeye devam ediyoruz.
1-2 taşım pişince şekeri ilave ediyoruz. Şeker pirinci sıkılaştırdığı için püf noktası pirinçlerin iyice yumuşadığına emin olmamız gerekiyor.
1-2 taşım daha pişirip ateşten alıyoruz. Sütlacımızın vanilyasını ilave ediyoruz.
Önceden hazırladığımız kaselere koyup soğumaya bırakıyoruz. soğuyunce sütlacımızın üzerini zevkimize göre  süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.

Not:
1. Sütlacımızın kıvamının koyu olmasını istiyorsak. pirinçler yumuşayınca bir kasede suyla ezdiğimiz pirinç
ununu sütlaçımıza ilave ediyoruz.
2. Fırınlamak, üzerini kızartmak istersek de bir kepçe sütlacı bir yumurta sarısı ile karıştırıp ısıya dayanıklı fırın kaselerine koyup üzerlerine bir kaşıkla bu karışımı sürüp, sütlacımızı fırında üstü pembeleşinceye kadar kızartıyoruz.

Afiyet olsun !

0 Comments

Follow Me On Instagram