24 Temmuz 2010 Cumartesi

Çorba Terbiyeleri


Çorba terbiye çeşitleri
Çorba terbiyeleri sütlü terbiyeler, limonlu terbiyeler ve sirkeli-sarımsaklı terbiyeler olmak üzere genellikle üçe ayrılır.

Sütlü Terbiye Hazırlama:

Genellikle ezme ve taneli çorbalarda kullanılan sütlü terbiye süt ve yumurtanın sarısı ile hazırlanır.
6 kişilik çorba için 2 yumurtanın sarısı ve 1 su bardağı süt yeterlidir.
Yapılışı: Bir kasede yumurta sarısı pastorize (yada kaynatılmış soğutulmuş) süt ile iyice çırpılır.
Pişen çorbadan bir kepçe kadar alıp sütlü terbiye yapyığımız kasemize azar azar ilave ederek karışımımıza ilave ediyoruz.
Bu karışımı çorbamıza katıp bir taşım kaynatıp ateşten indiriyoruz.
*Çorbamızı fazla kaynatırsak çorbamız kesilip lezzeti ve görünümü bozulacaktır.

Limonlu Terbiye Hazırlama:

Taneli ve miyaneli çorbalarda kullanılan limonlu terbiye, limon ve yumurta sarısı ile yapılır.
Yapılışı; Sütlü terbiye gibi yapılır süt yerine sıkıp süzdüğümüz limon suyu ilave edilir. Çorbaya ilavesi de aynen sütlü terbiye gibidir.

Sirkeli Terbiye Hazırlama:

İşkembe ve paça çorbalarında kullanılan çorba terbiyesidir. Sirke ve ezilmiş sarmısakla yapılır.
 

 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...