Ispanaklı Somonlu Sandviç
Malzemesi: (4 kişiliktir)
4 yumurta
2 dilim somon balığı
tuz, karabiber, toz kırmızı biber
2 kaşık tereyağ
4 dilim kaşar yada 4 kaşık permasan
200 gr. ıspanak
Yapılışı:
Hafif pembeleşecek şekilde fırınlıyoruz.
Diğer yanda 1 kaşık tereyağ ile yıkanmış doğranmış ıspanağı soteliyoruz.
Bir tavada 1 kaşık kaşık tereyağ ve baharatları ekleyip, somonları hafifçe kızartıyoruz.
Yumurtaları kaynamakta olan suya tek tek kırıyoruz. (Çılbırdaki gibi)
Süzgeçle alıyoruz.
Sırasıyla ekmek, ıspanak,yumurta,somon ve kaşarı ekmeğimizin üzerine diziyoruz.
İsteğe bağlı olarak mayonezde ilave ediyoruz.
Oldukça doyurucu ve lezzetli sandviçimiz hazır.
Tarif için Aynur'a teşekkür ediyoruz.
0 Comments