Mutfak Güncem- Ispanaklı Pasta Tarifi




Ispanaklı Pasta,

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı su
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
2 .2 su bardağı süt
3 paket krem şanti

Yapılışı :
Yumurtalar ve şeker çırpılır. Daha önceden çok az su ile hafifçe haşlanan ıspanaklar blenderdan geçirilerek hazırlanan ıspanak püresi, yağ ve su da eklenir. Daha sonra un ile birlikte kabartma tozu da eklenerek kek hamuru hazırlanır. Kek pişirilir. İki kat olması için ortadan ikiye kesilir. Kekin içinden bir parça ayrılır, bu üzerini süslemede kullanılır. Ben pastanın yuvarlak olmasını istemediğimden kenarlarını kesip kullanmadım.

Süt ve krem şantiler iyice çırpılarak hazırlanır. Bir müddet buzdolabında bekletilerek sertleşmesi sağlanır.
Kekler biraz sütle ıslatılır. Birinci kekin üzerine krem şanti sürülür, ikinci parça üzerine kapatılıp kalan krem şanti ile kaplanır. Ufalan kek kırıntıları ya da mevsim meyveleri ile süslenir. Ben biraz da parça çikolata kullandım.

Afiyet olsun. 






0 Comments

Follow Me On Instagram