Şekerpare Tatlısı Tarifi

Şekerpare malzemesi:

1 paket margarin (oda sıcaklığında)
3 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 paket baking powder
1 paket vanilya

Şurubu için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
limon

Şekerpare yapılışı:

Ortasını huvuz şeklinde açtığımız elenmiş unumuza - ben baking powder ve vanilyayı da eleyip bu aşamada ilave ediyorum- tüm şekerare malzemelerini (oda sıcaklığında margarin,irmik, 1/2 su bardağı şeker,yumurta) tek tek ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.

İstediğimiz büyüklükte şekillendiriyouz. ortalarını parmağımz yardımıyla çukurlaştırıp bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüyoruz. İstersek şekerparemizi sade yada fındık,ceviz yada badem taneleri ile süslüyoruz.

Fırında yüksek olmayan ısıda  üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra şekerparemiz soğuyunca, ayrı bir tencerede hazırladığımız şurubu sıcak olarak bir kepçe yardımıyla üzerinde gezdirerek soğumaya bırakıyoruz.
Şekerparemiz soğuyunca servise hazır.

Afiyet Olsun !!!

0 Comments

Follow Me On Instagram