Çeşnili Patates Graten
Malzemesi;
1-5 kg patates (6-7 adet)
Beşamel sos için;
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3,5 çorba kaşığı un
1/4 litre süt
1/2 litre et suyu
Baharat;1'er tutam bulabildiklerinizden - hindistancevizi, fesleğen, mercanköşk, soğancık otu
tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar
3,5 çorba kaşığı un
1/4 litre süt
1/2 litre et suyu
Baharat;1'er tutam bulabildiklerinizden - hindistancevizi, fesleğen, mercanköşk, soğancık otu
tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar
Çeşnili Patates Graten yapımı;
1. Önce patatesleri soyup dilimliyoruz, bir tencereye koyduğumuz tuz ilave ettiğimiz suyumuz kaynayınca patatesleri ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Patatesler pişince ateşten alıp suyunu süzüyoruz.2.Yağı bir tavaya koyup unu ekleyerek rengini fazla koyulaştırmadan kavuruyoruz. Sütü ve suyu ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırarak beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Beşamel sosa tuz, kara biber, ve bulabildiğimiz baharatları ekliyoruz.
3.Fırın tepsisine dizdiğimiz patateslerin üzerine hazırladığımız beşamel sosu döktükten sonra en üste rendelenmiş kaşarı serpip yaklaşık 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika kaşarlar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişince fırından aldığımız patatesi soğuyunca servis tabağına alıp servise hazır ediyoruz.
0 Comments