Mantı




Mantı Malzemesi:

Mantı Hamuru için :
2  su bardağı un
1   yumurta
Tuz
Ilık su
Mantı İçi :
300 gr kıyma
3 baş kuru soğan
tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber
Tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 lt kaynamış su

Mantı Hazırlaması:
Hamur malzemeleri ile oldukça sert bir hamur yaporuz. Üzerine bir bez örtüp 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
Bu arada içini hazırlıyoruz. Kıyma ve soğanı bir tavaya alıp kavuruyoruz. Tuz ve karabiberi ilave edyoruz.
Hamuru iki bezeye ayırıp çok ince açıyoruz. Açtığınız hamurları tezgahın üzerinde karelere kesiyoruz.
Karelerin üzerine fındık büyüklüğünde kıymalı içten yerleştiriyoruz. Her bir kareyi ortası açık kalacak şekilde kayık biçiminde kapatıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. 200 C fırında pembemsi olana kadar kızartıyoruz.
Bir tencerede tereyağımızı eritip, 1 yemek kaşığı salçayı suyla ezip, 1 lt suyu ilave ederek içine 1,5 çay kaşığı tuz atıp bir taşım kaynatıyoruz. Bunu mantıların üzerine boca ediyoruz.
(bu su size fazla gelebilir, fakat mantılar çok su çekiyor).
Tepsiyi 250 C fırına koyuyoruz.
Su kaynama derecesine gelince fırını kapatıyouz.
Sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
Arzuya göre üzerine bir tavada erittiğimiz tereyağına bir miktar kırmızı tozbiberi ekleyerek tabaktaki yoğurtlu mantımızın üzerine gezdirebiliriz.   


Afiyet olsun! 

0 Comments

Follow Me On Instagram