5/15 Ahududu Reçeli
Ahududu Reçeli Malzemesi:
Ahududu
Şeker
Ahududu Reçeli - Yapılışı:
-Ahududuları güzelce sudan geçirdikten sonra bir tencerede kendi suyunda 5 dakika kaynayacak şekilde pişiriyoruz.
-Hacim olarak ahududu kadar ölçek şeker ilave edip (1'e-1) 15-20 dakika arası pişiriyoruz. 15 dakika kadar yeterli oluyor aslında.
-Ateşten alıp birkaç damla limon suyu ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
-İyice soğumadan kavanoza koyup kapağı sıkıca kapatıp ters bir şekilde soğumaya bırakıyoruz.
-Reçelimizi tüketeceğim zamana kadar bu şekilde serin ve güneş ışığı almayan bir ortamda muhafaza ediyoruz
Afiyet olsun.
Ahududu
Şeker
Ahududu Reçeli - Yapılışı:
-Ahududuları güzelce sudan geçirdikten sonra bir tencerede kendi suyunda 5 dakika kaynayacak şekilde pişiriyoruz.
-Hacim olarak ahududu kadar ölçek şeker ilave edip (1'e-1) 15-20 dakika arası pişiriyoruz. 15 dakika kadar yeterli oluyor aslında.
-Ateşten alıp birkaç damla limon suyu ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
-İyice soğumadan kavanoza koyup kapağı sıkıca kapatıp ters bir şekilde soğumaya bırakıyoruz.
-Reçelimizi tüketeceğim zamana kadar bu şekilde serin ve güneş ışığı almayan bir ortamda muhafaza ediyoruz
Afiyet olsun.
0 Comments