Nevzine Malzeme:250 gr margarin
1 bardak yoğurt
1 bardak tahin
1 bardak kıyılmış ceviz
Alabildiği kadar un
Şurubu için;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker, 1/2 limon suyu
Nevzine tarifi;
Eritip soğuttuğumuz margarine sırasıyla yoğurt, tahin ve alabildiği kadar unumuzu ilave ederek çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız tepsimize hamurumuzu elimizle güzelce yaydırıyoruz. baklava şeklinde kesiyoruz. üzerine isteğe bağlı ceviz, badem yada fındıkları aralıklarla üzerine diziyoruz.
Diğer taraftan bir tencereye koyduğumuz şeker ve suyu karıştırarak şurubumuzu hazırlıyoruz. ateşten indirmeden önce limon suyunu ilave ederek bir taşım daha kaynatıyoruz. ufak bir hatırlatma şurubumuzun kıvamını anlamak için şurubumuzdan bir damlayı baş parmağımızın tırnağına bir damla damlatıyoruz. eğer dağılmadan duruyorsa şurubumuz tam kıvamında demektir.
Fırından çıkardığımız nevzineye hazırlayıp, soğuttuğumuz şurubumuzu bir kepçe yardımıyla üzerine döküyoruz. soğuması ve şurubunu iyice çekmesi için tatlımızı bir süre bekletiyoruz. soğuyunca nevzinemizi servis tabaklarına alıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
0 Comments