Ispanak Püresi

Ispanak Püresi Malzemesi;
1kg ıspanak
3 kaşık un
50 gr kadar yağ
1 kaşık tereyağ
1/2 bardak ceviz
tuz,karabiber

Ispanak Püresi Yapılışı;

İyice yıkayıp sapı ve köklerini çıkardığımız ıspanak yapraklarını suyunu süzdükten sonra bir tencerede kaynattığımız sıcak suda 5 dk. kadar kaynatıp soğuk suda yıkıyoruz. Zaman kaybetmeden güzelce kıyıyoruz.
Bir tencerede yağı ve unu kavuruyoruz, hafif pembeleşince ıspanağı ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz, kavururken azar azar yarım bardak kadar suyu-isteğe bağlı etsuyunu azar azar ilave ediyoruz. Ateşten almamıza yakın 1 kaşık tereyağını ve kıyılmış cevizimizi ilave ederek servis ediyoruz.
Afiyet olsun...

0 Comments

Follow Me On Instagram